• Boka verkstadstid
  • Boka provkörning
  • Boka verkstadstid
  • Boka provkörning
PersonbilarTransportbilarErbjudandenPrivatleasingVerkstad
Reservdelar & TillbehörAnläggningar / Kontaktuppgifter
Boka verkstadstidBoka skadebesiktningSkadereparationDäckverkstadGlasverkstad
Våra servicealternativErbjudanden ServiceDin Bil PrisgarantiMobilitetsgarantiAllt för din Volkswagen

Glasarbeten

Vindrutebyte eller stenskottslagning,
Boka verkstadstid

Glasverkstad

Vänta inte med att laga din vindruta. Ett stenskott känns inte bara förargligt, det kan även ge dig sämre sikt och försämrad säkerhet.

Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt, för att förhindra att fukt och smuts tränger in och förstör filmen i glaset, eller att sprickan sprids vidare. Att vindrutan spricker mer kan dels bero på temperaturväxlingar, och dels på att rutan utsätts för små vridningar från karossen. Nästan alla stenskott går att laga, men beroende på var skadan sitter kan du av säkerhetsskäl ändå behöva byta ruta.

För att kunna bibehålla hög säkerhet är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och att den är korrekt monterad. Då kan karossen behålla sin stabilitet och vidhäftningen av rutan fortsätter att vara lika stark som när bilen var ny. Moderna bilar är dessutom ofta utrustade med givare och sensorer, till olika assistans- och säkerhetssystem, vilka måste kalibreras om vid byte av vindrutan.

Det är alltså inte ”bara” en ruta som byts ut, utan många av bilens viktiga funktioner är beroende av vindrutan. Våra anläggningar och specialutbildade servicetekniker garanterar att din bil fortsätter att vara utrustad med originaldelar, även efter ditt verkstadsbesök.

Stenskott

  • Stenskott upp till den gamla femkronans storlek brukar gå att reparera.
  • Tejpa över stenskottet så fort som möjligt när det har hänt, innan smuts och fukt samlas i skadan och eventuellt förvärrar den. På så sätt underlättar du för en bra lagning. Stenskott i glastak går att laga på samma sätt.
  • Är skadan större än 30 millimeter krävs i regel byte av vindruta.

Vindrutan måste bytas om:

  • Det är fler än tre stenskott.
  • Stenskottet är mindre än fem centimeter från fönsterkanten.
  • Stenskottet är mitt i förarens synfält.
  • Det har blivit sprickor. 

Stenskott? Laga direkt!

Bilrutornas värsta fiende är gruset efter vinterns halkbekämpning. Ett litet märke på rutan kan vi ofta reparera, hinner den spricka måste den bytas ut. Då har vi rätt delar – och det är viktigt.
Boka verkstadstid

Lär dig mer om vindrutor

Artiklar på Allt för din Volkswagen. Där samlar vi inom Din Bil en massa information som du som Volkswagenägare har nytta av. Det handlar om allt från våra proffsiga serviceverkstäder till hur du packar din bil smartast eller väljer vinterdäck.